Pretraživanje

[__LOGIN__]

Međunarodni brački ljetni karneval

KarnevalFEST Bol, 8 - 14. rujna

Međunarodni brački ljetni karneval

U Bolu u petak 8. rujna počinje jubilarni 10. KarnevalFEST- Međunarodni brački ljetni karneval, a trajat će do 14. rujna, s karnevalskim događanjima u još tri bračka mjesta, Supetru, Sutivanu i Sumartinu.

Ljetni karneval prvenstveno je turistička manifestacija koja pri kraju turističke sezone oživi bračka mjesta veselim karnevalistima i karnevalskim grupama koje dolaze iz Hrvatske i iz drugih susjednih zemalja, Srbije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i drugih. Kroz karnevalske povorke sudionici pod maskama predstavljaju svoja mjesta i gradove mještanima i turistima koji još ljetuju na Braču.

U Karnevalskoj humanitarnoj noći u Bolu, u petak 8. rujna od 19 sati na rivi, karnevalske grupe i domaćini sudjelovat će u prikupljanju novaca za Udrugu „Brački pupoljci“ prodajom suvenira i hrane koju će sami pripremati. Akciji će se pridružiti i domaćini, a posebno bolski i supetarski sudionici KarnevalFEST-a, te će prodavati majice, kolači, piće i hrana. Program će voditi poznata radijska voditeljica Edita Lučić Jelić. U subotu 9. rujna, na programu je Međunarodna karnevalska povorka u Supetru, a u nedjelju 10. rujna karnevalisti se vraćaju u Bol i KarnevalFEST se nastavlja velikom svečanom Međunarodnom karnevalskom povorkom Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC) na rivi. U ponedjeljak 11. rujna karnevalska ljetna povorka bit će u Sutivanu, a posljednjeg dana održavanja karnevala, u utorak 12. rujna, u Sumartinu.
Zahvaljujući Općini Bol koja je od 2012. godine članica Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC), Brač se sa svojim Međunarodnim ljetnim karnevalom upisao na kartu europskih karnevala.
Organizatori 10. KarnevalFEST-a, Međunarodnog ljetnog karnevala su FECC BOL (Centar za kulturu Bol Općine Bol) i Karnevalska udruga MONADE iz Supetra.
Dio KarnevalFEST-a koji se događa u Bolu uvršten je u program 28. Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave koju kreira i organizira Centar za kulturu Općine Bol.

Kalendar događanja