Pretraživanje

[__LOGIN__]

Dođite u Bol i zaigrajte tenis!

Na raspolaganju Vam stoje kvalitetna teniska igrališta, oprema za tenis, ljubazno osoblje te vrhunske teniske škole.
 
Teniski centar „Potočine" u Bolu brojio je 1984. godine 12 teniskih igrališta. Danas se taj uistinu prekrasan teniski centar sastoji od preko 20 teniskih igrališta sa crvenom zemljanom podlogom, okruženih zelenilom borova. Središnje mjesto svakako zauzima centralni teniski stadion na kojem su se odigrale mnoge uzbudljive završnice. A upravo su teniski turniri proslavili Bol, mnogobrojnim državnim, regionalnim pa i svjetskim prvenstvima, Fed Cup itd.
 
Svi oni kojima „bijeli" sport nešto predstavlja u životu nipošto ne smiju zaobići Bol, bilo kao sudionici turnira bilo kao rekreativci.
 
Windsurf u Bolu

Windsurf u Bolu

Bol je danas postao omiljeno okupljalište windsurfera iz raznih krajeva Europe i svijeta. Morski kanal između otoka Brača i Hvara i vjetar koji u njemu puše pružaju idealne uvjete za windsurfing.
Za sve windsurfere i one koji će to tek postati, u Bolu im na raspolaganju stoje čak četiri surf-centra zahvaljujući kojima je Bol stekao glas nadaleko poznate destinacije za windsurf te se održavaju mnoga natjecanja svake godine.
 
WINDSURFING I KITESURFING ŠKOLE
 
Centri za windsurfing nude usluge iznajmljivanja kompletne opreme za jedrenje, kao i čuvanja Vaše opreme za vrijeme Vašeg boravka u Bolu. Također se organiziraju i škole jedrenja za početnike i za napredne.

Vodeni sportovi

U akvatoriju oko jedinstvene plaže "Zlatni rat" možete uživati u mnogim sportovima i ludorijama na moru.
 
Možete plivati ili se pak provozati u čamcima, pedalinama, gondolama, kajacima...
I ljubitelji skijanja na vodi doći će na svoje.
 
Ovisnici o adrenalinu okušat će se u ludoj vožnji na bananama i kolutovima, a oni najhrabriji mogu uživati u brzinama vodenih skutera (jet-ski). Priliku da uživate u pogledu iz zraka pružit će Vam vožnja padobranom kojeg povlači gliser.
 
Ipak najljepše trenutke priuštit će Vam ronjenje. Vodiči će Vas odvesti u razgledavanje mnogih atraktivnih podmorskih lokaliteta, a ukoliko nemate vlastitu opremu možete je unajmiti. Također se organiziraju i tečajevi u školi ronjenja. Stoga Vam ne preostaje ništa drugo već da dođete u Bol i da uživate na moru, nad morem i pod morem...
 
 

Pješačke staze

Staza 767 Bol
Staza nas vodi iz centra Bola na istok te prolazi pored Dominikanskoga samostana. Nakon samostana počinje 5 km duga makadamska staza koja prolazi kroz brojne maslinike s manjim usponima i spustovima. Na kraju staze okrećemo se polukružno pa se istom stazom vraćamo u Bol starom cestom dugom cca 3 km iz Bola idemo zapadno u smjeruMurvice. Nakon silaska sa stare ceste vraćamo se u centar Bola prolazeći pored poznate plaže Zlatni rat.
 
Stazu možete skinuti na slijedećem linku: /files/File/MTB_Brac_767.gpx
 
 
Staza 768 Bol - Vidova gora - Bol
 
Staza nas vodi iz centra Bola na zapad, šetnicom pored poznate plaže Zlatni rat, po lagano strmoj asfaltnoj cesti, sve do 5 km udaljenog sela Murvica. Iza Murvice počinje 5 km duga duga makadamska staza koja prolazi kroz vinograde s manjim usponima i padovima, a kod uvale Smrčeva luka se makadamska staza strmo penje do skretanja za uvalu Vela Farska, agdje prelazi u asfaltnu cestu nakon čega slijedi uspon od oko 6 km do uzvisine Vela visoka.Kod uzvisine Vela visoka skrećemo desno na istok i makadamskom stazom dugom oko 4km stižemo do asfaltne ceste. Nakon skretanja desno (prema jugu) slijedi uspon dug oko 3 km kroz borovu šumu do Vidove gore i poznatog vidikovaca. Vidova gora je najviši vrh otoka Brača od 778 m, a ujedno je i najviši vrh svih hrvatskih otoka. Kod spusta ostajemo na asfaltnoj cesti sve do mjesta gdje smo inicijalno ušli (3 km). Tu skrećemo desno (na istok) na oko 5 km dugu makadamsku stazu koja nas vodi mimo Dubokog dolca i Trolokvi do asfaltne ceste kojom nakon 14 km (uglavnom spusta) stižemo nazad u Bol.
 
Stazu možete skinuti na slijedećem linku: /files/File/MTB_Brac_768.gpx
 
 
Staza 769 Grabice - Pražnica - Gornji Humac - Grabice 
 
Staza nas vodi južno od Gornjeg Humca. S državne ceste kreće 6,5 km duga makadamska staza prema istoku te prolazi pored crkvice Sv. Mihovila kao i crkvice Svih svetih. Potom prelazimo državnu cestu te nastavljamo preko Gornjeg Humca 5 km dugom makadamskom stazom
do Pražnica. Prolazimo Pražnice i nastavljamo otprilike 7,5 km dugom makadamskom stazom prema zračnoj luci. Spajamo se na državnu cestu te se vraćamo na polazišnu točku vozeći cca 3,5 km asfaltnom cestom.
 
Stazu možete skinuti na slijedećem linku: /files/File/MTB_Brac_769.gpx
« Prethodno Sljedeće »
Kalendar događanja