Pretraživanje

[__LOGIN__]

Graffiti na Gradele – festival na kojem ovoga ljeta treba biti

28.06.2022.

Graffiti na Gradele – festival na kojem ovoga ljeta treba biti
Ostalo je tek nešto više od mjesec dana do jednog od najpoznatijih hrvatskih art festivala Graffiti na Gradele, kojeg ćemo ove godine gledati u većem i zanimljivijem izdanju na nekoliko lokacija u Bolu na Braču. Ovo predivno mjesto na Jadranu, bajkovite prirode i još bolje turističke ponude, na nekoliko će dana postati umjetničko i street-art središte ovog dijela Europe.
 
Na ovogodišnjem Graffiti na Gradele festivalu, koji se održava od 29. – 30. srpnja, osim sjajnih umjetnika koji će se pobrinuti da lokalne uličice dobiju novo ruho, a stare zgrade postanu galerija na otvorenom, za dobru atmosferu i stvaranje najljepših ljetnih uspomena pobrinut će se i sjajan glazbeni program. Na festivalskom prostoru – na lokaciji napuštenog hotela Bijela kuća tik uz more – održavat će se dnevni DJ program uz brojne zabavne aktivnosti za publiku, kao i radionice za djecu i mlade s pogledom na crtanje murala.
 
Osim eminentnih imena regionalne i domaće street art i graffiti scene koja predvode crtački dio, festival će kao i do sada upotpuniti sjajan koncertni program. Večernji se program u potpunosti seli u 585 Club, smješten na šetnici uz Zlatni rat, kamo dolazi crème de la crème trap i hip hop scene napraviti tulum za pamćenje na najjačem i najvećem GNG-u dosad. U dva dana festivala ondje će nastupiti Krankšvester, Mimi Mercedez, Z++, Bore Balboa, Grše, Kukus, Buntai i Krešo Bengalka.
 
Krankšvester, trenutno jedni od najpopularnijih izvođača ovih prostora dolaze na krilima novog albuma “Krankšvester V” s kraja 2021. Regionalna trap princeza Mimi Mercedez dolazi razdrmati bolsku publiku u svom prvom nastupu na ovom festivalu, vodeći sa sobom horde obožavatelja iz cijele regije.
 
Z++, osječki glazbenik i producent zbog svog se prepoznatljivog stila posljednjih godina prometnuo u važno ime domaće scene s brojnim uspješnicama koje radi kako za sebe, tako i za brojne druge popularne hrvatske glazbenike. Bore Balboa i Grše svoj festivalski pohod nastavljaju i na GNG-u, pred već dobro poznatom publikom. Zagrebački trap maheri Kukus i Buntai također su dobar recept za party koji neće završiti s izlaskom sunca.
 
Na festivalu ćemo ove godine gledati i dobro poznato ime na ovim prostorima, prijatelja festivala i prvaka tvrdog đira Krešu Bengalku, koji je na festivalu od njegovih davnih početaka, a čije svevremenske hitove publika pjeva od početka do kraja.
 
Ulaznice za večernje koncertno izdanje Graffiti na Gradele Festivala puštene su u pretprodaju, a možete ih kupiti po cijeni od 120 kuna na svim entrio.hr prodajnim mjestima. Dnevne ulaznice prodavat će se po cijeni od 80 kuna. Ulaz na sva dnevna događanja, radionice i DJ program na festivalu je besplatan.
 
Članak preuzet sa turističkepriče.hr